Cozonac de post cu cacao

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 12 Aug 2012 | 9934 vizualizari

 

By Miremirc careia ii multumesc pentru o asa reteta delicioasa.... am facut aceasta reteta cu mici modificari - este un cozonac neasteptat de pufos si gustos.....minunat, nici nu am zis ca este de post....ce sa spun, mi-a parut rau ca am facut doar o bucata......!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • 250 ml apa calduta
  • esenta rom

Umplutura :

  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuca cocos
  • esenta rom
  • 2 linguri rase zahar pudra
  • 100 ml apa

Pt uns deasupra:

  • 50 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu cacao:

Pt aluat:

- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul

- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este navoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora

- dupa ce a crescut il intindem pe masa si punem umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor si o intindem pe toata suprafata aluatului

- rulam si asezam in tava unsa cu ulei

- mai lasam la crescut 30 minute, dupa care ungem cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor si dam la cuptor la foc potrivit 45-50 min sau pana se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

se poate face umplutura si cu rahat, stafide, nuca......dupa gust si preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rafaello negre (Salam de biscuiti reteta)-post