Cozonac cu rahat

de Aletta in Prajituri, 20 Apr 2015 | 3373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • drojdie 25 g
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare rasa
  • rahat
  • 1 lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Aluatul pentru cozonaci: 3 galbenusuri se freaca cu 100 ml ulei ca la maioneza.

Separat se pune 250 ml lapte caldut, drojdia si zaharul la crescut.

Dupa ce a crescut, o turnam peste "maioneza", coaja de la o lamaie,  2 plicuri zahar vanilat,1 praf de copt, 1 lingurita sare rasa, 500 g faina.

Se framanta bine si apoi se imparte aluatul in 2 si facem 2 cozonaci umpluti cu rahat.

Ii lasam un pic la crescut in tava apoi ii dam la cuptor unsi cu un galbenus batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de cacao, nuca, stafide si mac