Cozonac cu fructe uscate

de aziz in Prajituri, 15 Mar 2012 | 4109 vizualizari

 

Acum ceva vreme an vazut pe blogul Licuta Marin o nebunie de cozonac cu fructe confiate care zau nu mi-a dat pace pana nu l-am pus in practica .....putin altfel .....

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:  
  • 500 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar parca ar mai fi mers un pic
  • 2 linguri drojdie uscata
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala si lamaie ..am uitat sa o pun
  • esenta de vanilie
  • un ou batut cu o lingura de lapte pentru uns
  • fructe uscate caise si merisoare am avut eu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe uscate:

Facem mai intai maiaua amestecand drojdia cu 50 ml lapte cald ,o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina ,lasam la cald pana creste cam 15-20 minute. Mixam ouale cu zaharul ,turnam laptele cald ,facem loc cu mana in mijlocul fainii unde turnam maiaua, oul cu lapte coaja de portocala si lamaie, praful de sare si framantam amestecand treptat untul topit. Aluatul obtinut este elastic ,moale si sidefat. Lasam la crescut in loc cald cam 40 minute.

Intindem foaie ,operatiunea poate fi facut cu mana ,imprastiem fructele uscate ,taiate cubulete in prealabil si rulam. Acum dumneavoastra alegeti forma ,eu am pus in tava pentru guluf  unsa cu unt si tapetata cu faina si lasam din nou la crescut 30 minute .Ungem cozonacul cu oul batut cu lapte si dam la cuptorul preincalzit 180 grade,pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Putem unge cu putina apa amestecata cu o lingura miere de albine sau zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci