Covrigi

de mihaelaM in Dulciuri, 2 Iun 2011 | 6951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 50 g lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura zahar
  • coaja de la o lamaie
  • drojdie(cat o nuca)
  • sare
  • ulei
  • zahar pudra cu vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Am cernut faina intr-un lighenas peste care am adaugat laptele cald,ouale,margarina,coaja de lamaie,drojdia,zaharul si sarea.Am amestecat pana ce s-a format un aluat nelipicios(daca e nevoie mai punem faina). Am lasat sa creasca timp de 30min acoperit cu un prosop.

Cand aluatul a crescut am luat o bucata de aluat si l-am intins pe masa de lucru cu putin ulei si cu un pahar am taiat mijlocul, ramanand un covrig,daca e nevoie mai modelam putin cu mana.Am procedat asa pana ce tot aluatul a fost gata.

Covrigii o data formati i-am pus intr-o cratita cu uleiul bine incins(ulei eu pun cat sa acopere covrigii,ei se ridica).

Cand covrigii au fost gata pe o parte i-am intors.Cand si cealalta parte a fost gata i-am scos pe un prosop de hartie pt a se scuge bine tot uleiul.

Dupa 1-2min am luat covrigii si i-am tavalit:))) prin zahar.Cam atat baietelul meu ii adora,sper sa va placa si voua pofta buna!

TIPS-URI

1

ca sa vedeti daca uleiul este bine incins luati o bucatica mica de aluat ,iar daca el se ridica imediat sus inseamna ca puteti adauga covrigii

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi dulci si aromati