Covrigei picanti

de adry88 in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2013 | 3348 vizualizari

 

sursa este valclaudia

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub de drojdie
  • 250 ml lapte
  • 200 g margarina
  • faina neagra
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • uns
  • chimen
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei picanti:

Intr-un bol mai mare adaugam ouale, le batem putin cu furculita dupa care adaugam margarina,sare,zahar,drojdia dizolvata in putin lapte,boia de ardei si restul de lapte,cca 600 g faina si incepem sa framantam un aluat elastic si nelipicios(daca mai este nevoie adaugam faina)

Intindem coca intr-o foaie subtire si decupam covrigeii.

Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca 15 min.

Batem ou si ungem covrigeii,presaram sare si chimen(eu am folosit si mac).

Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei picanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu chimen si parmezan