Covrigei picanti

de adry88 in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2013 | 3730 vizualizari

 

sursa este valclaudia

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub de drojdie
  • 250 ml lapte
  • 200 g margarina
  • faina neagra
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • uns
  • chimen
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei picanti:

Intr-un bol mai mare adaugam ouale, le batem putin cu furculita dupa care adaugam margarina,sare,zahar,drojdia dizolvata in putin lapte,boia de ardei si restul de lapte,cca 600 g faina si incepem sa framantam un aluat elastic si nelipicios(daca mai este nevoie adaugam faina)

Intindem coca intr-o foaie subtire si decupam covrigeii.

Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca 15 min.

Batem ou si ungem covrigeii,presaram sare si chimen(eu am folosit si mac).

Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei picanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]