Covrigei de-ai casei

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2011 | 5141 vizualizari

 

Mi-a venit cheful de covrigei făcuţi în casă. Reţeta e veche şi am primit-o demult, de la nişte amici.
Astfel că în criză de timp şi chef de mâncat ceva cald în vremurile astea în care iarna s-a reîntors, m-am apucat de frământat.
Poate vă fac şi vouă poftă de ceva bun.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • o bucăţică de drojdie - 25 gr
  • o jumătate de linguriţă de zahăr
  • sare
  • făină cât cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei de-ai casei:

 Se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. Se mai adaugă făină pentru a forma un aluat ca pentru pâine.Se adaugă câte puţin ulei şi se frământă în continuare până se încorporează întreaga cantitate. Se lasă la dospit o jumătate de oră.  Apoi se trece la etapa următoare, adică aceea a confecţionării covrigeilor. Se ia câte o bucăţică mică de aluat şi se formează câte un covrigel în formă de opt.Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Se dau în cuptorul încălzit pentru o jumătate de oră. După 15 minute se ung covrigeii cu un ou bătut şi se presară cu chimen, mac sau caşcaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei de-ai casei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covrigei sarati