Covrigei cu cernusca si susan

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2012 | 3939 vizualizari

 

Cernusca, adica Nigella Sativa, este o samanta neagra de dimensiunea semintei de susan care are o aroma deosebita. O cunosc din copilarie cand o gaseam in branza telemea si o folosesc cu multa placere la placinte, paine de casa si chiar in dressingul pentru salate. Frecvent este confundata cu chimenul cu care de altfel nu are nimic comun. Cand am ocazia o cumpar din magazine cu specific arabesc.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa calduta
  • 1 cana ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (circa 600 gr,)
  • susan, cernusca, sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu cernusca si susan:

Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu zaharul, Intr-un castron incapator se toarna uleiul, apa cu drojdia si zaharul si sarea. Treptat se adauga faina, framnatand pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut min. o ora si jumatate chiar doua ore.  Apoi se rup cu mana bucatele de aluat , se ruleaza intre palme rulouri care se lipesc la capete. Normal , vom obtine prea multi covrigei astfel incat din partea nefolosita de aluat putem face blat de pizza, placinte sau ...orice altceva. Covrigeii se lasa sa mai creasca cam 15 minute dupa care se ung cu ou batut, se inmoaie intr-un amestec de susan cu cernusca si cateva graunte de sare si se coc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu cernusca si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dentistutza 1

27.03.2012, 09:48

mirela, simona,miuta..mersi!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:28

arata minunat

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:12

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv, o reteta gustoasa si economica