Covrigei crocanti de post

de Ina in Mancaruri de post, 18 Mar 2017 | 12562 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la Gina Bradea. Covrigeii sunt crocanti, dar totodata si fragezi.
 
 "retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • seminte de mac, chimen, susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei crocanti de post:

Intr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi.

Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si lasam la loc cald sa-si dubleze volumul ( pana face basicute ).

Facem cu mana o scobitura in mijlocul gramezii de faina si turnam sarea si maiaua ( drojdia crescuta ), apoi incepem framantarea, adaugand, putin cate putin, restul de apa calda (cat sa nu friga). Cand toata faina este incorporata, adaugam si uleiul de masline si framantam pana la incorporare completa. Acoperim vasul si il lasam la caldura ( eu l-am pus pe calorifer ) pana ce aluatul isi dubleaza volumul ( cca 30 minute ). 

Luam bucati din aluat pe care le intindem pe masa infainata si din care vom decupa covrigi. Eu m-am folosit de o forma speciala, dar m-am jucat si cu formele alfabet primite de la Mos Craciun :X :))

Asezam covrigii formati in tava tapetata cu hartie de copt, ii lasam sa mai creasca apoi ii ungem cu apa si presaram desupra seminte de mac, chimen, susan...dupa preferinte.

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana devin usor aurii. 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date, am copt 3 tavi ( cca. 90 covrigei )

2

Semintele de mac si chimen pot fi incorporate in aluat, odata cu intinderea foilor.

3

Daca dorim covrigi crocanti, vom intinde foaia mai subtire si vom coace mai mult, avand grija sa nu ardem covrigii.

4

Pentru covrigi cu miez moale, vom intinde foaia mai groasa si vom coace mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei crocanti de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

Ina 1

20.03.2017, 21:01

Miha, l-am mancat eu pe tot )))))))

Ina 1

20.03.2017, 21:01

Va multumesc

NycoletaUsurelu 1

23.03.2017, 07:32

Foarte buni ii ador

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac de post cu rahat si stafide