Covrigei

de gaby_gabytza in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2013 | 4444 vizualizari

 

m-am inspirat de la Ancuta

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g margarina
  • 2 oua
  • drojdie cat o nuca
  • chimen
  • mac
  • lapte
  • 1 galbenus
  • 1 lingura sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Faina o cernem intr-un bol mai mare.Facem o gaura in mijloc si adaugam margarina,oul batut,sarea,drojdia dizolvata in putin lapte,1 lingura chimen.Framantam un aluat care nu se lipeste de maini(daca mai este nevoie mai adaugam lapte).

Invelim coca si dam la rece cca 30 min.

Infainam masa si intindem aluatul in foaie de cca 0.5 mm.Dupa decupam covrigeii.

II asezam in tava tapetata cu hartie de copt.Ii ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte.

Presaram mac deasupra si dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

jessy 1

09.10.2013, 22:03

Cum ii decupam ?

mena29 1

09.10.2013, 22:05

Mmm,tare imi mai plac si mie!

mena29 1

09.10.2013, 22:07

jessy,sunt forme pentru covrigei,le gasesti in magazinele cu articole pentru bucatarie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei crocanti cu branza si mac