Cous cous in stil indian

de susu in Pui, 5 Ian 2011 | 16405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare de cous cous
  • 1 cana mare de apa fiarta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 si 1/2 lingurita curry
  • 1/2 dintr-un piept de pui sau curcan
  • 2 cepe mai mari
  • 2 ardei capia rosii
  • suc de rosii aproximativ 1 si 1/2 cana
  • 1 vf cutit de chilli
  • 1/2 lingurita piper rosu macinat
  • 3 linguri de stafide
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous cous in stil indian:

Se spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se da prin masina de tocat sau se mixeaza sa iasa o pasta. Se incinge ulei intr-un wok si se caleste pieptul. Se scoate si in grasimea ramasa se caleste ceapa in continuare apoi se adauga ardeiul rosu, stafidele, 1 lingurita curry, chilli, piperul rosu si putina sare. Se adauga apoi si puiul si se mai caleste cateva minute. La sfarsit se adauga sucul de rosii sau pasta de tomate diluata cu apa fiarta si se lasa putin la fiert. De preferat a se pune putin chilli, a se gusta si daca mai trebuie sa se adauge. Se masoara cu aceeasi cana cous cous-ul si apa. Cand clocoteste apa o punem peste cous cous, adaugam 1/2 lingurita de curry si cele 2 linguri de ulei de masline, putina sare si amestecam repede. Se acopera cu ceva si se lasa vreo 5 minute sa se umfle. Se aseaza cous cous-ul pe farfurie si deasupra sosul cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous in stil indian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din piept de pui cu cascaval si garnitura de fructe – rulou