Cotlet de porc cu dovlecei pane

de nico15 in Porc, 7 Iul 2012 | 3719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc
  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 50 ml de lapte
  • sare, piper
  • faina
  • ulei
  • 1 morcov
  • cimbru
  • boia
  • 3 catei de usturoi
  • 25 ml de smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu dovlecei pane:

 

Cotletul se condimenteaza(piper, boia, cimbru) si se va pune pe gratar pentru a prinde culoare pe ambele parti.

Se curata un morcov si se va taia fasii longitudinale care vor forma un pat pentru bucata de cotlet care va fi data la cuptor 25 de minute, se adauga putin ulei si se va da la 180 de grade la cuptor, dupa care se scoate si se va pastra acoperit.Cat sta cotletul la cuptor ne vom ocupa de dovlecel.

Dovlecelul il curatam de coaja si il vom taia rondele de grosime potrivita, se amesteca, sare, piper, oua si faina si vom trece discurile de dovlecei prin acest amestec dupa care le vom praji intr-o tigaie in care in prealabil a fost pus ulei si unt. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe servetele absorbante pentru indepartarea surplusului de grasime.

Curatam cateii de usturoi, ii pasam, punem sare si ulei si frecam bine, dupa care se va adauga si smantana.

Luam cotletul si il feliem, punem dressingul nostru intr-o lingura fantezie si pentru décor putem adauga boia sau curry. Eu am facut si o omleta simpla pe care am feliat-o si adaugat-o langa; se poate servi / sau nu si acest supliment depinde de voi.

Plating: Vom lua o forma rotunda aranjam dovlecei in ea, de jur imprejur aranjam feliile de cotlet si omleta, in varful dovleceilor adaugam o lingurita de pasta de usturoi si 2 frunzulite de bucuioc, adaugam lingura fantezie cu dresingul suplimentar de usturoi si decoram cu curry.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet cu pesto si branza albastra