Cosulete de bezea cu inghetata

de Miha in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 2953 vizualizari

 

Sa faceti si voi! La vara! :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • 300 g albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura amidon
  • Pentru inghetata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de bezea cu inghetata:

Cosulete de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie si amidonul, omogenizam amestecand usor cu o spatula.

Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Golurile dintre cosulete le puteti umple cu bezele mici ce le puteti savura apoi la o cafea.

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pentru cca 50 de minute

Inghetata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca, apoi se da la congelator, pana se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Se mixeaza crema pana incepe sa capete consistenta. Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

Cosuletele de bezea se umplu cu inghetata de ciocolata si se servesc imediat, cu sos de ciocolata amaruie si o limonada cu menta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de bezea cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deserturi fursecuri motate