Cosulete aperitiv

de Adele in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2014 | 6140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 70 gr unt.
  • 15 gr sare.
  • 400-500 gr faina.
  • 1 ou.
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr ricotta/urda.
  • 100 gr branza feta/telemea.
  • 3 linguri parmezan ras.
  • 1 ou.
  • Sare.
  • piper.
  • masline
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete aperitiv:

Pentru inceput se pregateste aluatul: intr-un vas se pune untul rece de la frigider si se amesteca cu putina faina si sare. Se pune oul si restul de faina si se framanta un aluat potrivit, care se da la frigider pana in momentul folosirii.

Intr-un vas se pune ricotta si se mixeaza cu branza feta, se adauga oul si sare, piper dupa gust si amesteca pana devine cremoasa.

Se ia aluatul de la frigider si se intinde o foaie subtire, cu un pahar sau inel de inox se formeaza cercuri, care se aseaza in forme si cu ajutorul degetelor se fixeaza bine, se umplu cu crema de branza iar deasupra se pun feliute de masline. Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 200°.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si aluat brisè din comert.

2

Puteti folosi orice tip de umplutura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trufe de branza