Cosulete aperitiv

de Adele in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2014 | 6435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 70 gr unt.
  • 15 gr sare.
  • 400-500 gr faina.
  • 1 ou.
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr ricotta/urda.
  • 100 gr branza feta/telemea.
  • 3 linguri parmezan ras.
  • 1 ou.
  • Sare.
  • piper.
  • masline
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete aperitiv:

Pentru inceput se pregateste aluatul: intr-un vas se pune untul rece de la frigider si se amesteca cu putina faina si sare. Se pune oul si restul de faina si se framanta un aluat potrivit, care se da la frigider pana in momentul folosirii.

Intr-un vas se pune ricotta si se mixeaza cu branza feta, se adauga oul si sare, piper dupa gust si amesteca pana devine cremoasa.

Se ia aluatul de la frigider si se intinde o foaie subtire, cu un pahar sau inel de inox se formeaza cercuri, care se aseaza in forme si cu ajutorul degetelor se fixeaza bine, se umplu cu crema de branza iar deasupra se pun feliute de masline. Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 200°.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si aluat brisè din comert.

2

Puteti folosi orice tip de umplutura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat