Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă

de Satisfyyourcravings in Oaie, 10 Mai 2013 | 6684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru costițe:
  • 6 costiţe mici de miel cu puţină grăsime
  • 4 căței de usturoi
  • 2 crenguțe cimbru proaspăt
  • 3 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 1 morcov mediu, tăiat rondele
  • 3/4 pahar vin roșu (eu am folosit Croix de Rambeau 2009)
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • Pentru cartofi:
  • 6 cartofi noi, mici, cu coajă, tăiați longitudinal în 2
  • 10 grame unt nesărat
  • 2 căței de usturoi tocați
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă:

Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 1 oră.

Într-o tavă, se așează rondelele de morcovi, apoi restul de rozmarin, costițele de miel și 2 căței de usturoi cu tot cu coajă și se stropește cu vin și 30 ml apă. 

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 210 de grade Celsius, pentru 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Se lasă la odihnit încă 10 minute în cuptor.

Cartofii se fierb 5 minute în apă fierbinte cu sare. 

 Untul se topește într-o tigaie și când nu mai face spumă se adaugă cartofii. Se lasă 3-4 minute la foc mediu spre mare, apoi se întorc și se mai lasă câteva minute. 

Se toarnă în tigaie 20 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă 4 minute, scuturând tigaia din când în când.

Se ia tigaia de pe foc, se adaugă usturoiul tocat şi rozmarinul, se acoperă și se lasă la infuzat 5-10 minute.

Costițele de miel se ornează cu frunze de mentă proaspătă și se servesc alături de cartofii aromați.

TIPS-URI

1

Puțeți colecta sosul din tava în care s-au gătit costițele și să-l fierbeți la foc mediu spre mic până scade la jumătate, apoi să îl amestecați cu creme fraiche, sare și piper pentru a obține un sos onctuos pentru acest preparat.

2

Vin recomandat: acelasi folosit în timpul preparării

Daca ti-a placut reteta noastra "Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel