Coronita de ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 12 Noi 2010 | 3398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 150g zahar pudra
  • 50 g cacao pudra
  • 60 g unt topit
  • 50 g fistic tocat grosolan
  • 2 lingurite cafea tare
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 200 g frisca,
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de ciocolata:

Amestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat. Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula) si apoi il turnam peste amestecul de zahar si cacao. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam 120 g de frisca si o integram usor in compozitie. Batem cele 2 oua intregi si le adaugam in compozitia de mai sus, pentru ca la final sa punem faina amestecata cu un plic de praf de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Cand se coace o scoatem din cuptor si o lasam in tava minim 10 minute. Apoi o scoatem si o invelim cu restul de frisca. Putem rade niste ciocolata pentru decor.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

divainbucatarie 1

13.11.2010, 09:53

Va trimit dragele mele!

nadina73 1

14.11.2010, 11:48

vreau macar un colt

divainbucatarie 1

14.11.2010, 16:19

Cu mare placere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Revani