Cornuri umplute cu nuca

de alina8 in Prajituri, 13 Mai 2014 | 4007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100gr unt
  • 2 oua
  • 1 pliculet drojdie
  • 150gr zahar
  • 1 prag de sare
  • 100 ml apa
  • 100gr nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri umplute cu nuca:

Se pregateste faina intr-un vas si se adauga drojdia dizolvata in lapte cald si o lingurita de zahar. Se lasa sa creasca .

Intre timp se topeste untul in restul de lapte si se adauga 2 linguri de zahar.

Compozitia obtinuta se adauga peste faina si se amesteca inclusiv cu cele 2 oua. Se framanta pana aluatul nu mai este lipicios. Se pune la frigider pana pregatim sosul de nuca.

Zaharul ramas impreuna cu apa se pun sa fiarba pana obtinem un sirop nu foarte dens si se adauga peste nuca.

Aluatul se imparte in cubulete si se intinde sub forma ovala. Se adauga umplutura si se ruleaza. Se pun la cuptor pana devin aurii deasupra !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri umplute cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]