Cornuri pufoase cu Nutella

de Cris2711 in Dulciuri, 19 Iun 2014 | 7170 vizualizari

 

Sunt un dulce preferat de mine,fara doar si poate,mi-a fost iarasi pofta tare si nu m-am lasat pana nu am ademenit satul cu ele:D.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata(7 gr.) sau drojdie proaspata 25 gr.
  • jumatate lingurita de sare
  • 25 gr. unt de la temperatura camerei
  • 2 linguri cu varf de miere
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu Nutella:

Laptele se incalzeste intr-o craticioara.

Intr-o cana se pune drojdia,2 linguri de lapte caldut si se preseaza si putina faina deasupra.Se lasa circa 15 minute la loc caldut,ferit de curent de aer.

Intre timp se pun faina,untul,sarea,mierea si restul de lapte intr-un castron .

Se framanta bine ,se adauga si maiaua din drojdie si se framanta pana primeste o consistenta cat mai elastica.

Aluatul trebuie sa se desprinda de peretii castronului,cu mare usurinta,nu are voie nici sa se lipeasca dar nici sa fie tare.Cu cat este mai elastic ,cu atat vor fi cornurile mai pufoase.

Se acopera cu un prosop curat,usor umed.

Se lasa 1 ora sa creasca .

Cu 15 minute inainte de a se rula,se incalzeste cuptorul la 170°C.

Aluatul se intinde bine ,cu sucitorul,cat mai rotund posibil.

Se taie felii,genul felii de pizza.

Se intinde cam o lingurita cu Nutella pe fiecare fasie ,apoi se ruleaza de la baza,inspre varf.

Se aseaza pe o tava   si se ung  cu ou,cu o pensula.

Partea cu varful se pune in jos.

Se dau la cuptor pentru circa 17-20 de minute.

Cand sunt rumenite se scot de la cuptor.

Se servesc asa calde si pufoase.

TIPS-URI

1

Ideale si fara umplutura,proaspete pentru micul dejun unse cu unt.

2

Chiar si umplute cu sunca,mozzarella sau parmesan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu dulceata de prune