Cornuri dospite a la Gaby

de Panacris in Dulciuri, 14 Sep 2013 | 3907 vizualizari

 

De când le-am văzut la Gaby, am spus musai să fac și eu pentru zmeii mei ;) Vă asigur că s-au mâncat pe nerăsuflate, au ieșit cca. 3 tăvi;) Nu am ajuns să le număr :D Abia am reușit să fac o umilă poză pentru prezentarea finală ;) Azi nu, dar mâine sigur mai fac o porție ;) Spor la treabă și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • făină albă de grâu 700 g.
  • brânzică cu smântână Ceva fin de la Delaco 300 g,
  • ulei de arahide 30 ml,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • sare iodată 20 g,
  • drojdie uscată 2 lingurițe,
  • lapte călduț 250-300 ml,
  • ou 1 bucată,
  • Pentru umplutură:
  • dulceață de nuci verzi cca. 50 g,
  • nucă de cocos rasă cca. 50 g,
  • ciocolată neagră cca. 100 g,
  • dulceață de vișine cca. 50 g.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri dospite a la Gaby:

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.

Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată ciocolată sau o linguriță de dulceață și se presară puțină nucă de cocos. Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se ung cu puțină apă. Se pun la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.  

Se pot servi calde sau reci. Spor la treabă și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri dospite a la Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Panacris 1

15.09.2013, 09:01

Corina, nu prea am respectat rețeta, pas cu pas, doar la elementele principale

gaby_duceag 1

15.09.2013, 20:54

pai inafara de faptul ca e dospit la cald, nu vad diferenta
de umplut...le umpleti cu ce doriti

diaconta 1

16.09.2013, 15:55

si eu mi-am adus aminte de o reteta cu branza in aluat dupa ce am vazut cornurile Gabitei,asa ca am prestat si eu ceva foarte faine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TiramisuTiramisu reţetă originală