Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Oct 2013 | 4868 vizualizari

 

Cum toate lumili de aici zic ''by Gaby,by Gaby'' nu ''bay-bay'',am zis sa fac si eu,adica s-o plagiez pe fata asta cu ochisori albastrii si vigilenti....deci pentru ce am eu nevoie maine,se potrivesc de minune minunatele cornuri....am zis.acum sa ne apucam de scris....
PS.Eu am facut cantitate dubla,ca ce faci pentru impartit sunt de o mie de ori mai bune si pe langa multi pofticiosi.....

 

INGREDIENTE

  • 1200 g faina
  • 400 g branza vaci
  • 6 linguri smantana grasa
  • 60 ml ulei masline
  • 6 linguri zahar
  • sare( cca 1 lingurita)
  • coaja lamaie
  • 50 g drojdie proaspata
  • cca 500 ml lapte (aici e in functie de cat cere faina)
  • 2 oua
  • umplutura
  • gem de prune
  • rahat
  • sau orice altceva doriti
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca:

Intr-un castron mare punem faina, in mijloc facem o gaura si punem drojdia faramitata, zaharul, ouale, coaja de lamaie, smantana, branza de vaci si uleiul, adica toate ingredientele la gramada. Pe bune ca nu s-au certat, au facut cunostiinta una cu alta, ajutandu-le eu cu niste lapte caldut, omogenizand toate ingredientele. Laptele nu-l turnam tot odata, e posibil sa nu fie nevoie de tot, asa ca turnam putin cate putin si amestecam pana obtinem un aluat ferm pe care-l framantam 15 minute, apoi il punem in castron si dam castronul la frigider cca 1 si1/2 ora.

Scoatem aluatul, il impartim in patru si intindem cate o foaie rotunda pe care o impartim in 8, punem pe fiecare triunghi gemul, rulam si asezam cornurile in tava. Cuptorul sa fie preancalzit, se tin cca 20-25 minute. Eu le-am uns cu ou batut, le-am lasat cca 15 minute in cuptor, apoi am scos putin tava si le-am uns, bagand din nou tava ca sa se rumeneasca cornurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Reteta-Video 1

04.10.2013, 17:09

Apetisanti!

Sim0na 1

07.10.2013, 10:26

Fata asta chiar merita sa fie plagiata din cand in cand! Si la cat de bine arata, ete cum te voi plagia si eu pe tine

diaconta 1

07.10.2013, 10:29

Io nu fac,ca a facut Cleme multe dintr-un kil si 200 de faina ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu marmelada