Cornuri cu nuca

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 6 Mai 2011 | 4207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 370 g faina
  • 1 ou
  • 1 lg ulei
  • 120 g zahar
  • 130 ml lapte
  • 40 g margarina topita
  • 7 g drojdie uscata
  •  Umplutura:
  • 100 g nuci macinate
  • 50 g biscuiti simpli
  • 1,1/2 lingura cacao
  • 4 linguri zahar
  • 80 g margarina
  • +
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca:

Umplutura:

Nucile macinate se amesteca cu biscutii faramitati,cacaua si zaharul. Margarina se topeste si se toarna peste amestecul de nuci. Se amesteca bine,daca este prea uscata se mai pune putin lapte cald.

Aluat:

Manual:

Intr-un castron incapator se pune faina amestecata cu drojdia si un praf de sare. Oul se bate cu zaharul,se adauga laptele caldut,margarina topita si racita si uleiul; se omogenizeaza bine. In mijlocul fainii se face o adancitura in care se toarna amestecul lichid. Se amesteca cu o lingura,din interior spre exterior,cat se poate,apoi se framanta aluatul aprox 15 minute,pana devine neted si elastic. Aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul(60-80 minute).

Masina de paine:

In cuva masinii se pune laptele,uleiul,oul,margarina topita si un praf de sare,apoi se adauga faina,pe margini se repartizeaza zaharul,iar in mijloc se pune drojdia. Masina se seteaza pe programul de framatare si dospire.

Aluatul dospit se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde in forma de cerc apoi se taie in 8 triunghiuri. Pe fiecre triunghi,pe partea mai lata,sepune cate o lingurita de umplutura si se ruleaza din exterior spre interior.

Cornurile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 30 minute,acoperite, la loc cald. Dupa 30 minute se ung cu galbenusul de ou desfacut in 1 lingura de lapte.

Cornurile se coc in cuptorul preincalzit,aprox 30 minute,la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava