Cornuri cu gem si miez de nuca

de Ina in Dulciuri, 1 Feb 2014 | 16105 vizualizari

 

Azi mi-am propus sa fac doi cozonaci, dar cu gandul la pachetul lui Costel am schimbat planul si-am pregatit niste cornuri pufoase, cu gem de prune si miez de nuca.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 6 oua
  • 120 g unt
  • 260 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1,1 kg faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pachet drojdie uscata Dr.'Oetker
  • Umplutura:
  • 1 borcan mare cu gem de prune ( 800 g )
  • 300 g miez de nuca
  • 100 g nuca de cocos ( daca gemul este mai moale )
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • o lingura de zahar tos
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem si miez de nuca:

Punem ingredientele pentru aluat  in masina de paine, pe program de framantat si

dospit.

Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit  si cu nuca de cocos.  Daca gemul este destul de gros  si nu curge, putem elimina din ingrediente nuca de cocos .  Pentru a-i spori aroma, adaugam si o fiola de esenta de vanilie. 

Cand aluatul este gata, il impartim in 3 parti egale si intindem 3  foi rotunde, suficient de mari, pe care le taiem pentru a obtine 8 triunghiuri egale. 

Pe fiecare triunghi de aluat punem cate o lingura cu umplutura de gem si nuca , apoi rulam din exterior spre interior, formand cornurile pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 

Lasam cornurile la loc cald, pentru a-si  dubla volumul, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, cca. 35- 40 minute.  

La jumatatea timpului de coacere, intoarcem tava cu celalalt capat, pentru ca  rumenirea sa fie uniforma. 

Cand cornurile sunt usor rumenite, le  ungem cu galbenus de ou batut cu zahar tos. 

Introducem tava in cuptor inca 10 minute ( sau pana ce toate cornurile se rumenesc frumos ).  

Scoatem cornurile din tava si le servim calde sau reci.

Pentru a fi pastrate mult timp proaspete, se impacheteaza fiecare corn in folie de menaj .

TIPS-URI

1

Pentru a lucra mai bine cu aluatul si a evita lipirea acestuia de maini sau de masa de lucru, ungem mainile si blatul de lucru cu putin ulei.

2

Nu adaugati surplus de faina!

3

Nu va grabiti sa bagati cornurile la cuptor, lasati-le sa creasca in tava, cel putin 30- 40 minute inainte de a le pune la copt. Doar asa vor iesi extrem de pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase