Cornuri cu gem si alune

de marieta in Dulciuri, 26 Oct 2011 | 5769 vizualizari

 

bune dimineata cu o cana de lapte cald!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 1 cana lapte caldut,
  • 100 g unt topit,
  • 2 plicuri de drojdie uscata,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja de lamaie
  • putina esenta de lamaie,
  • 5 linguri de fructoza,sau 7 linguri zahar,
  • faina cat cuprinde,aproximativ 750g.
  • gem de prune facut cu fructoza si 5 linguri alune macinate
  • 1 ou pt uns deasupra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem si alune:

Ouale se bat cu celelalte ingrediente, se adauga faina si se framanta bine pana se dezlipeste de pe peretii castronului si de pe maini. Se lasa la dospit. Cand a dospit (aproximativ 1 ora), se iau bucati care se intind in cercuri, se taie in raze. Se pune gem amestecat cu alune si se ruleaza. Se aseaza in tava si se ung cu ou batut dupa ce au stat 15 minute la dospit iar. Se coc la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

alinutzika 1

27.10.2011, 17:58

deliciosi

nadina73 1

28.10.2011, 16:53

si eu vreau...........vre-o 2-3

marieta 1

29.10.2011, 15:31

va servesc pe toata lumea!!ia nadina si tu vreo 2-3 dar sunt sigura ca tu faci mai bune!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]