Cand avem pofta de ceva dulce framant rapid cornuri si le umplu cu diferite gemuri , nuca , mere rase , ce am la indemana . Baietii mei le savureaza cu lapte .
500 gr. faina
1 galbenus
1/2 cub drojdie proaspata
250 gr. lapte
3 linguri zahar
praf de sare
1 lingura ulei razatura de lamaie
2 linguri untura topita
1 zahar vanilat
1 ou pentru uns cornurile
1 borcan gem de visine
Punem drojdia in lapte caldut si o lingurita zahar .
Cernem faina si adaugam drojdia , galbenusul ,sarea ,razatura de lamaie ,untura,zaharul vanilat si le framantam cu laptele caldut .
La final punem uleiul incalzit , aluatul se va desprinde usor de mana , il lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul .
Intindem aluatul si dam forma de triunghiuri , punem cate o lingurita de dulceata de visine in fiecare , le rulam si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt , le lasam 10 minute sa creasca si le ungem cu oul batut .
Le introducem in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 30 minute.
Cand sunt bine rumenite se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra .
Pofta buna !!!
1
Pot fi umplute cu rahat sau nuca .