Cornulete pufoase

de Ancutsa in Dulciuri, 21 Iun 2016 | 3773 vizualizari

 

Cornuletele cu gem si nuca sunt preferatele mele. Iata reteta mea:

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt sau margarina (eu am folosit Rama Maestro);
  • 2 linguri zahar;
  • 1 pahar apa calduta (sau bors);
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • Pentru umplutura:
  • gem de capsuni, prune sau orice gem preferati;
  • nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pufoase:

Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in triunghiuri pe care le umplem cu gem si nuca macinata ori in fasii lungi pe care le umplem, le rulam si apoi le taiem. Eu am rulat si cateva fasii pe niste conuri speciale (veti vedea in poza niste rulouri), e o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.

Se asaza in tava, pe foaie de copt sau in tava unsa cu grasime si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute.

Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare devin aurii si atunci se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

 Timp total: 1h 40 min

Portii: suficiente pentru o onomastica serbata in familie sau la serviciu (eu am obtinut 2 tavi, aprox 30 de cornulete).

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/11/cornulete-pufoase.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.06.2016, 16:15

Rocsi 1

21.06.2016, 20:57

Eu tot cu gem si nuca le prefer!

Rahela Velicu 1

22.06.2016, 00:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]