Cornulete de post

de Bunica in Prajituri, 19 Oct 2014 | 7286 vizualizari

 

Cum imi ramasese cateva bucati de rahat si Matei a dorit sa-i mai fac cornulete,iata ca am trecut la treaba,dar fiind zi de post am vrut sa mananc si eu .;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina
  • 200 ml. apa
  • 1 plic drojdie uscat
  • 1 lingura otet
  • 500-550 g. faina
  • rahat
  • gem
  • zahar farin cu vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Faina se pune in vasul de framantat.

Peste faina adauga margarina -la temperatura camerei,apa,drojdia si otetul.

Framanta un aluat elastic,care nu se lipeste de mana.

Lasa aluatul sa se odihneasca 10 minute.

Rupe o bucata din aluat pe care o asezi pe masa de lucru infainata.

Intinde o foaie de 2-3 mm,tai-o in patrate,triunghiuri cum doresti.

Pe fiecare patratel sau triunghi pune o bucatica de rahat sau gem.

Aduci colturile opuse spre centru si apesi putin sa se lipeasca.

Asezi cornuletele in tava de copt si le introduci in cuptorul incins la 160 grade.

Le lasi pana se rumenesc pe partea de jos.

Scoate cornuletele,aseaza-le pe farfurie sau castron si pudreaza-le.

TIPS-URI

1

Nu lasa cornuletele sa se rumeneasca, se intaresc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu dulceata