Cornulete de martipan

de danakarin in Prajituri, 20 Noi 2011 | 5128 vizualizari

 

Reteta o am de pe ambalajul pachetului de martipan-dr Oetker. V-as oferi cu placere dar nu mai am. Au venit copii si au ras tot !

 

INGREDIENTE

  • 200 g de martipan
  • 70 g zahar
  • un albus
  • fulgi de migdale
  • o cutie de glazura de ciocolata din comert-150 g
Portii: 18
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de martipan:

Am amestecat albusul, martipanul si zaharul pina la obtinerea unei paste omogene.

Am luat cu lingura cantitati mici si am rulat in mina bastonase de aproximativ 5 cm pe care le-am indoit in forma de cornulete. Le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt, le-am presarat cu fulgi de migdale si le-am copt la 180 de grade la cuptor 15 minute.  E le-am chiar prajit nitel cam tare....

Le-am lasat sa se raceasca si apoi, dupa ce am topit glazura de ciocolata, am inmuiat un colt de cornulet in glazura si le-am pus la uscat pe un suport metalic.

Este o reteta extrem de simpla si rezultatul este peste asteptari.

TIPS-URI

1

udati mereu miinile cu apa, in felul acesta puteti forma masa de martipan fara sa vi se lipeasca de miini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de martipan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

gaby_duceag 1

24.11.2011, 23:25

La multi ani!

ela 1

24.11.2011, 23:45

la multi ani!!

danakarin 1

25.11.2011, 00:21

Dragele mele si dragii mei. Va multzumesc din suflet pentru urari, sunti toti foarte draguti !!
Ma bucur ca am intrat in comunitatea bucatarasilor, si am fost intimpinata cu atita caldura si veselie. !
AM avut o zi minunata, despre care am sa va povestesc ! Va imbratisez cu mult drag !!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu smochine si branza dulce