Cornulete cu Vinete

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2013 | 5675 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 25g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 315 ml lapte caldut
  • 450g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 125g unt

Umplutura:

  • 1 vanata mare sau 2 mai mici
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mai mare sau 2 mai mici
  • 4 lg de bulion sau sos de rosii
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu Vinete:

Pregatirea aluatului:


Amestecam drojdia cu zaharul,adaugam putin lapte si lasam sa stea putin.Intr-un castron mare punem faina,sarea,drojdia,untul topit si laptele.Framantam bine,acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca.

Pregatirea umpluturii:


Vinetele le curatam de coaja si le taiem rondele.Rondelele le intapam cu furculita (pentru a patrunde mai bine) si le dam cu sare.Apoi le lasam la scurs 30 de minute.Spalam vinetele sub jet de apa,le uscam cu servetele de hartie si le taiem cubulete.In tigaie punem la incins uleiul de masline si calim ceapa taiata marunt.Adaugam vinetele,sosul de rosii,sare,piper si inabusim pana se inmoaie putin vinetele.

Incalzim cuptorul la 180° si intr-o tava punem o hartie de copt.(sau ungeti cu ulei).

Din aluat intindem foi pe care le taiem in forma de triunghiuri.Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare triunghi si le rulam.Le ungem cu galbenus si le dam la cuptor incins cam 20 de minute,pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu Vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu branza picanta