Cornulete cu smantana umplute cu rahat

de Corinuta in Prajituri, 21 Dec 2015 | 11944 vizualizari

 

Foarte fragede, ti se topesc in gura. Mersi Diana pentru reteta, cu siguranta o sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 400 g smantana 24% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilar
  • ptr. umplut: 250 g rahat
  • ptr. pudrat deasupra 100 g zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu smantana umplute cu rahat:

Se amesteca faina cu sarea si cu untul, se freaca bine intre maini pana devine foarte sfaramicios. In smantana se dizolva zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna peste faina impreuna cu galbenusurile si se framanta bine. Se acopera cu o folie si se da aluatul la frigider 1-2 ore sau chiar de pe o zi pe alta.

Rahatul se taie in fasii mici cam cat o jumatate de deget, cat sa incapa cate o bucata in fiecare cornulet.

Pe masa infainata intindem aluatul subtire de circa 3-4 mm, se ia un pahar sau o cana si decupam, apoi punem cate o bucata de rahat pe fiecare si impaturam dupa preferinte, eu in doua le-am pliat si le-am lipit marginile cu ajutorul unei furculite. 

Se coc circa 20 de minute, numai pana incep sa prinda culoare, nu mai mult.

Dupa ce se scot si se racesc putin, se dau prin zahar pudra. Se pastreaza foarte bine in recipient inchis ermetic.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de unt puteti folosi margarina sau untura

2

daca aveti nuca macinata, in loc de rahat, puteti sa bateti cele doua albusuri cu 200 g zahar si adaugati 200 g nuca macinata si umpleti cornuletele cu cate o lingurita din acest amestec

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu smantana umplute cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

22.12.2015, 09:44

Multumesc bucatarasi! Tare bune au fost!

Rocsi 1

22.12.2015, 20:46

Sunt asa bune!

Rahela Velicu 1

19.12.2020, 20:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]