Cornulete cu rahat (de post)

de xana in Dulciuri, 23 Noi 2013 | 5683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pachet drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat (de post):

Zaharul se dizolva in apa si se amesteca impreuna cu margarina topita, uleiul si vanilia, apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu drojdia. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si destul de moale dar fara a fi lipicios(se mai adauga faina daca necesar) apoi se lasa la dospit 30-40 de minute.

Din aluat se intinde o foaie subtire din care taiem patratele la marimea dorita, apoi asezam cubulete de rahat pe fiecare patratel. Le rulam si le punem in tava cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul pre-incalzit la 180ºC pana se rumenesc putin. Cat inca sunt calde se dau prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Zaharul pudra l-am facut in casa, macinand 100 gr de zahar tos cu o lingura de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie