Cornuleţe cu rahat

de ionix in Dulciuri, 3 Ian 2011 | 12633 vizualizari

 

Anamaria îţi mulţumesc frumos pentru reţetă... au fost foarte bune... eu am modificat-o puţin... mi-au ieşit nişte cornuleţe super...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g untură
  • circa 500 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • un praf de sare
  • două linguri cu zahăr
  • două plicuri cu zahăr vanilat
  • 200 g iaurt mai gras (sau smântână)
  • Pentru umplutură şi decor:
  • circa 500 g rahat
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe cu rahat:

de aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html

Preparare aluat:

Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, puţin câte puţin, alternând cu iaurtul.

Făina se amestecă cu sarea şi praful de copt iar apoi se încoporează cu restul compoziţiei. Se pune suficient de multă făină cât să nu fie un aluat lipicios. Nu se frământă foarte mult, până când iese un aluat omogen şi uşor de modelat.

Din aluat se întind cercuri pe o planşetă curată, se decupează forme gen triunghiuri cu bază  arc de cerc. Pe baza arcului de cerc se pune o bucată de rahat iar apoi se rulează spre vârf.

Se aşează pe o tavă cu hârtie de copt şi se coc la foc mic până se rumenesc puţin pe margini, în cuptorul preîncins.

Cât sunt călduţe se dau prin zahăr pudră.

Vasul în care sunt se acoperă cu folie alimentară şi se păstrează la un loc răcăros şi uscat, nu în frigider.

Se servesc după cel puţin 24 de ore.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Rahatul se taie feliuţe şi se pudrează cu zahăr pentru a nu se lipi feliile între ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

04.01.2011, 00:09

bune

ionix 1

04.01.2011, 11:02

vă mulţumesc frumos... pup

Alexandra Elena 1

07.11.2014, 13:13

Acum le-am facut, sunt bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte, stafide si rom