Cornulete cu dulceata si nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 12724 vizualizari

 

reteta de post

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de drojdie
  • 1 cana de bors
  • 1/2 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 3 linguri zahar tos
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (in jur de 600 gr.)
  • 1/2 borcan dulceata de capsuni
  • 1/2 borcan gem de prune
  • 150 gr. nuca macinata
  • 100 gr. zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu dulceata si nuca:

Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune.

Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul.

Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam un aluat elastic.

Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, apoi rupem bucati de aluat pe care le intindem cu sucitoarea pe masa infainata si impartim apoi aluatul in 8 triunghiuri.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

La baza fiecarui triunghi asezam o cantitate mica de amestec de dulceturi cu nuca, rulam apoi cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la copt, folosim functia de coacere cu ventilatie si lasam cornuletele la copt cca 20-25 minute.

Asa fierbinti le pudram cu zahar si le servim dupa ce se racesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]