Cornulete bicolore

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 15199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente : aluat : 300 ml. lapte  100 gr. zahar  200 ml. ulei  3 oua mari  2 pliculete drojdie uscata - echivalentul a 50 gr.drojdie proaspata = 2 cubulete  2 linguri cacao  1 pliculet praf copt  1 lingurita esenta rom  900 gr. faina  vf.cutit sare  sirop :250 gr. zahar  200 ml. apa  umplutura :rahat  crema finetti  nuci macinate 
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore:

Amestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit )
Batem ouale + vf.sare + ulei.
Dizolvam zaharul in laptele caldut.
Framantam faina + ouale batute + zaharul dizolvat + esenta rom+ praful de copt ( + maiaua in cazul in care folosim drojdie proaspata).
Impartim coca in 2 si in una din parti incorporam cacao.
Lasam la dospit, la cald cca 30 minute.
Impartim fiecare jumatate in 6-8 bucati. Sa fie egal nr. de bucati albe cu cele cu cacao.
Intindem o foaie alba rotunda, peste care suprapunem o foaie cu cacao. Le mai intindem putin cu sucitorul ca sa se lipeasca bine.
Taiem in 4-6-8 raze, depinde cat de mari vrem cornuletele.
Intoarcem cu partea alba in sus si punem rahat/nuca/finetti. Atentie la finetti, puneti 1 lgta dar nu cu vf. altfel curge.
Rulam, punem in tava si coacem (in cuptorul preincalzit) cca 20 minute pana se rumenesc putin.
Facem siropul din apa+ zahar pe foc.
Cand sunt fierbinti le bagam in siropul de zahar si optional le tavalim prin nuca macinata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Raluka 1

07.06.2010, 23:51

Imi permit sa iti sar eu in ajutor Triunghiurile care se formeaza se ruleaza cornulete incepand sa rulezi baza triunghiului si terminand cu varful acestuia. Sper ca ai inteles ceva

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

pe 20.08 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat