Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2015 | 5039 vizualizari

 

bune si de pachetel ;)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 3 linguri seminte de in
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • cca 400-450 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 500 gr. ciuperci de roua calite in 2 linguri de ulei cu sare si piper dupa gust
  • putin gris (1-2 linguri)
  • 1 ou mare de casa
  • seminte de susan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte:

Pentru inceput punem drojdia intr-un castron incapator.

Adaugam sarea de Himalaya si zaharul, amestecam cu mana sa se lichefieze drojdia.

Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam un aluat in care adaugam semintele de in si uleiul, asa incat la final vom obtine un aluat elastic.

Aluatul se acopera cu un servet curat de bucatarie, apoi se lasa la dospit cel putin o ora pana isi dubleaza volumul.

In acest timp curatam ciupercile de roua de firele de iarba si alte impuitati, le clatim intr-o strecuratoare sub jet de apa rece si le punem apoi la calit in ulei.

Lasam ciupercile la foc pana scade apa lasata, presaram dupa gust sare si piper, puntem putin gris care va absorbi grasimea in exces si dam deoparte umplutura pana ne ocupam de cornulete.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Tapetam 2 tavi cu hartie de copt.

Cand aluatul si-a dublat volumul rupem bucati din el, de marimea unei portocale, intindem aluatul cu sucitoarea pe masa de lucru infainata, impartim apoi fiecare foaie in 8 triunghiuri, la baza fiecarui triunghi aszam 1 lingurita de umplutura de ciuperci, rulam strans cornuletele, le aszam in tava, le ungem cu ou batut si presaram seminte de susan.

Dam tavile la cuptor pana capata cornuletele aspect de rumen.

Lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete floricele/fluturasi si ciupercute cu calamari si ghimbir