E o reteta foarte cunoscuta,dar mult prea migaloasa......"again" am pierdut mult prea mult timp in bucatarie.
Pentru coca:
Sirop:
Umplutura:
Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.
Cele trei oua se bat cu 3 linguri de zahar pana se fac spuma si apoi se adauga uleiul cate putin.Se adauga zaharul vanilat,coaja de lamaie.
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si putina sare.
Daca drojdia a dospit ( amea apucase sa dea pe dinafara de faloasa ce era) se pune peste faina,impreuna cu ouale batute.
Se amesteca si se adauga pe rand laptele caldut pana cand se obtine consistenta dorita pentru un aluat dospit.
Se framanta cel putin 15 minute.Apoi se imparte in doua jumatati.La una se adauga cele doua linguri de cacao amestecate cu putin lapte.
Se lasa la dospit pentru o ora.
Din cele doua compozitii se fac bilute,astfel incat sa avem acelasi numar de bilute "albe" si "negre".
Din bilute se intinde o foaie rotunda si se suprapune o foaie alba si una cu cacaua.
Se taie in triunghiuri,se pune dulceata(finetti,rahat,nuca) si se ruleaza in forma de cornulet.Asta nu mi-a iesit prea bine.
Se pun la cuptorul incins aproximativ 20 de minute.
Din 400 grame zahar,400 ml apa si zeama de lamaie se face un sirop destul de gros.
Cand sunt coapte cornuletele,se dau asa fierbinti prin sirop,se scot si se pun pe un platou.