Am tot cautat retete pentru cornetele de inghetata. Asta e prima pe care o incerc.
Incalziti cuptorul la 150 grade.
Intr-un castron bateti oul cu zaharul pina devine aproape ca o bezea la consistenta. Adaugati untul, vanilia si laptele. La sfirsit incorporom si faina.
Ungem cu ulei o foaie de copt ( nu am inteles de ce trebuie sa fac asta, dar asa zice reteta ), punem o lingura plina de aluat, il intindem cu o spatula, in forma de cerc (eu am facut mai patrat, cum a iesit). Coacem formele 15 minute sau pina se bronzeaza putin. Acum reteta zice sa scoateti cite o forma si sa o infasurati pe un cornet de metal, dar ale mele sint prea subtiri si nu mi-ar fi intrat in ele nici o cupa de inghetata. In concluzie, am pus cite o foaie intr-un castron ca sa arate ca o cupa. Trebuie lucrat foarte repede.
1
Un mic secret: nu scoateti tava. Doar o trageti putin din cuptor cit sa puteti lucra cu fiecare cornet in parte, restul sa stea la caldura, sa nu se intareasca. Nu mi-a placut cum se lucreaza, se desprind foarte greu de hirtia de copt, dar va asigur ca au avut mare succes, sint delicioase la gust ( chiar daca unele mi s-au facut bucatele cind le-am desprins de foaie ). Au disparut imediat.