Conserva de vinete - Caponata

de Brindusa in Conserve, 28 Sep 2011 | 7232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 4 ardei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 30 masline fara samburi
  • 700 g rosii (decojite daca se poate)
  • 100 ml ulei
  • frunze de telina
  • 90 ml otet de vin
  • 2 lingurite zahar
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de vinete - Caponata:

Spala vinetele si curata-le de coaja. Taie-le cuburi mai mari. Pune vinetele intr-un castron mare, presara o lingura de sare, acopera-le cu apa si lasa-le asa 30 minute.

In timpul acesta curata celelate legume. Taie ceapa destul de mic si ardeii julienne. Toaca marunt cateva frunze de telina. Rosiile taie-le cuburi mici, sau fa din ele un suc cu ajutorul blenderului.

Scurge bine de tot vinetele. Incalzeste 50 ml de ulei intr-o tigaie mare (eu fac in wok). Adauga cateii de usturoi si lasa-i putin. Adauga vinetele si lasa 10 minute. Scoate vinetele intr-o strecuratoare, ca sa se scurga uleiul.

In acelasi wok pune restul de ulei si soteaza ceapa, la foc mic pana devine aurie. Adauga ardeiul si soteza-l  si pe acesta. Scoate ceapa si ardeiul in strecuratoare.

In wok pune rosiile si lasa-le sa fiarba cam 10 minute, pana sucul devine mai gros.

Pune in wok toate legumele din strecuratoare, maslinele, otetul, zaharul si frunzele de telina. Amesteca bine. Lasa 5 minute la foc mic si apoi sareaza dupa gust. Mai lasa 15-20 de minute, pana ce caponata se mai ingroasa.

Pune caponata fierbinte in borcane (tinute pe o tava metalica, ca sa nu se sparga) si inchide-le bine cu capace.

Pune borcanele intr-o oala incapatoare, peste cateva straturi de ziare. Toarna apa foarte calda (nu rece, pentru ca se sparg borcanele) peste borcane, astfel incat sa le cuprinda minim 3/4. Incalzeste oala, iar cand apa incepa sa fiarba pune-i capacul si las-o la foc mic 30 de minute. Lasa borcanele sa se raceasca in oala, pana a doua zi.

inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de vinete - Caponata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu fasole boabe