Conopida pane la cuptor

de T I M E A in Mancaruri de legume, 13 Iun 2013 | 23372 vizualizari

 

Varianta pane facuta la cuptor e categoric mai sanatoasa decat varianta in ulei prajit. Si culmea ca are si gust bun :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de marime potrivita
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 4-5 linguri pesmet
  • sare, piper, praf de usturoi
  • 2 l apa cu putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane la cuptor:

Mai intai spalam bine conopida si o desfacem in floricele.

Punem pe foc un vas cu 2 l de apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugam floricelele de conopida. Lasam sa fiarba pana le putem patrunde cu furculita.

Luam de pe foc, strecuram de apa si scoatem pe un carpator. Saram, piperam si pudram cu praf de usturoi fiecare bucata.

Pregatim 3 farfurii: una cu ou batut, alta cu faina si alta cu pesmet. Dam pe rand fiecare bucata de conopida prin faina, apoi ou si apoi pesmet.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si servim cu rosii.

Se pot servi atat calde cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga in oul batut si verdeturi aromate

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Corinuta 1

14.06.2013, 09:46

buna conopida, place!

Sim0na 1

14.06.2013, 11:31

N-am facut la cuptor.. dar prajita ne place tare!

T I M E A 1

15.06.2013, 22:56

si eu pana acum am facut doar prajit dar clar ca nu o sa mai fac decat la cuptor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane