Conopida pane la cuptor

de T I M E A in Mancaruri de legume, 13 Iun 2013 | 23583 vizualizari

 

Varianta pane facuta la cuptor e categoric mai sanatoasa decat varianta in ulei prajit. Si culmea ca are si gust bun :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de marime potrivita
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 4-5 linguri pesmet
  • sare, piper, praf de usturoi
  • 2 l apa cu putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane la cuptor:

Mai intai spalam bine conopida si o desfacem in floricele.

Punem pe foc un vas cu 2 l de apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugam floricelele de conopida. Lasam sa fiarba pana le putem patrunde cu furculita.

Luam de pe foc, strecuram de apa si scoatem pe un carpator. Saram, piperam si pudram cu praf de usturoi fiecare bucata.

Pregatim 3 farfurii: una cu ou batut, alta cu faina si alta cu pesmet. Dam pe rand fiecare bucata de conopida prin faina, apoi ou si apoi pesmet.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si servim cu rosii.

Se pot servi atat calde cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga in oul batut si verdeturi aromate

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Corinuta 1

14.06.2013, 09:46

buna conopida, place!

Sim0na 1

14.06.2013, 11:31

N-am facut la cuptor.. dar prajita ne place tare!

T I M E A 1

15.06.2013, 22:56

si eu pana acum am facut doar prajit dar clar ca nu o sa mai fac decat la cuptor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane