Conopida pane

de rodica_m in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2011 | 6226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 4 oua 
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri lapte 
  • 100 gr pesmet
  • sare  
  • piper 
  • boia dulce/iute 
  • ulei pentru prajit  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Conopida se spala sub jet de apa, se desface in buchetele.

Punem apa la fiert, adaugam putina sare. Dupa ce da in clocot se pun buchetelele de conopida in apa si se mai tin 5 min din momentul cand incepe iar apa sa fiarba. 

Se scot buchetelele si se lasa la racit.

Intre timp batem ouale cu sare, piper, boia dulce sau iute. Adaugam faina, amestecam energic sa nu se formeze cocoloase, adaugam laptele.

Punem pesmetul intr-o farfurie.

In uleiul incis punem pe rand fiecare bucata de conopida trecuta prin amestecul de ou si faina, apoi prin pesmet. Se rumenesc pe toate partile.

Noi am servit conopida pane cu doua feluri de sos: unul  picant ce contine rosii, ardei iute si usturoi,  si altul cu maioneza si usturoi (mai putin picant).

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu branza de burduf