Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta

de mihaelalalala in Mancaruri de legume, 6 Iun 2014 | 11160 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa care poate fi pregatita atat la pranz cat si la cina.

Merita incercata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 150 gr pancetta (bacon)
  • 150 gr telemea
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • sare si piper

BESCIAMELLA:

  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 400 ml lapte
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta:

Fierbem conopida in apa cu sare timp de 10 minute (nu trebuie sa fie prea fiarta) dupa care o dam la racit. Intre timp pregatim besciamella.

BESCIAMELLA:

- topim untul intr-o cratita;

- adaugam faina treptat amestecand bine avand grija sa nu se formeze cocoloase;

- apoi adaugam laptele caldut putin cate putin;

- lasam totul sa fiarba amestecand continu timp de 5-6 minute, iar la sfarsit adaugam praful de sare.

Dupa ce conopida s-a racit, o punem intr-o tava tapetata cu hartie, adaugam pancetta, branza telemea taiata cubulete, besciamella si ouale batute cu smanatana, iar deasupra am presurat putin sare si piper dupa gust.

Dam tava la cuptor (180°-200°) timp de 30 de minute.

 

 

TIPS-URI

1

dupa ce am scos tava din cuptor am adaugat putin patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor