Conopida la cuptor

de MOKUSKA in Mancaruri cu carne, 28 Aug 2015 | 4388 vizualizari

 

Reteta mea preferata din conopida :).

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 1/2 kg carne tocata (pui, vita sau porc)
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei gras
  • 300 ml smantana grasa
  • sare, piper, boia
  • pesmet
  • 3 oua

unt sau margarina

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Desfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana intra furculita in ele (nu mai mult!). Le scoatem cu o sita, le presaram cu piper si lasam sa se raceasca.

Ceapa si ardeiul le calim in putin unt, dupa care adaugam si carnea tocata la calit 15 minute. Luam de pe foc, adaugam sare, piper si boia dupa gust, dupa care lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit batem 2 oua cu smantana si amestecam cu carnea calita. Tapetam o tava sau vas yena cu unt si pesmet, asezam conopida fiarta,  dupa care turnam deasupra amestecul de carne si presaram cu pesmet din abundenta.   Se lasa la cuptor cca 30-40 minute, pana se rumeneste deasupra.

TIPS-URI

1

fara pesmet devine mai zemoasa mancarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu usturoi la cuptor