Conopida gratinata cu bechamel si bacon

de daniastefania in Mancaruri de legume, 20 Aug 2015 | 5573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • 200 g bacon cubulete
  • 2-3 rosii coapte
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g cascaval ras
  • Oregano
  • Sare
  • Ulei
  • Unt cat o nuca
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte fierbinte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu bechamel si bacon:

Spalam conopida, o taiem buchetele si o fierbem in apa cu sare. Dupa ce a fiert, o punem la scurs. Pregatim un sos de rosii. Curatam rosiile de pielita si le taiem cubulete mici. Intr-o lingura de ulei calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam rosiile. Le lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul. Adaugam sare, zahar si oregano dupa gust. Luam de pe foc si blenduim sosul.

In putin ulei calim baconul. Eu am folosit salam, ca nu aveam bacon. Voi puteti folosi ce va place mai mult. Facem si sosul bechamel. Punem untul intr-o tigaie. Adaugam faina, o prajim cateva minute, pana isi schimba culoarea. Treptat adaugam laptele fierbinte. Amestecam continuu. Condimentam cu sare si piper. Intr-o tava pentru cuptor punem sosul de rosii. Peste sos asezam conopida. Peste presaram baconul, salamul in cazul meu. Turnam deasupra sosul bechamel. Peste presaram cascaval ras. Dam tava la cuptor la 180 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra. Servim calda! Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu bechamel si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]