Conopida cu maioneza

de T I M E A in Mancaruri de legume, 25 Iun 2012 | 9856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 1 conopida - a mea a avut 1 kg cand am cumparat-o
  • - 1 ceapa rosie
  • - ceapa verde
  • - sare
  • - piper
  • Pentru maioneza:
  • - 1 galbenus de ou crud
  • - 2 lingurite mustar
  • - 1/4 cartof fiert (de la cartof maioneza devine mai consistenta si se face mult mai rapid)
  • - 200-250 ml ulei floarea soarelui
  • - un varf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza:

Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.

Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.

Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.

Pregatim maioneza in felul urmator. Fierbem un cartof din care folosim cam 1/4 la maioneza. Zdrobim cu furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam un varf de sare si o lingurita de mustar si amestecamm incet adaugand treptat uleiul. Pe parcurs mai adaugam o lingurita de mustar altfel devine prea tare din cauza cartofului.

Amestecam maioneza cu conopida si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.

Servim cu paine si cu rosii proaspete!

O mancare excelenta pe timp de vara....cel putin eu sunt mare fan :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu maioneza