Conopida crocanta

de novembber in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2011 | 5099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o conopida mica
  • 1/2 cup faina
  • 1/4 cup amidon
  • 2 linguri fulgi de cartofi
  • un varf lingurita boia iute
  • 3/4 cup apa minerala
  • un ou
  • pesmet (facut in casa din paine uscata si biscuiti sarati)
  • ulei pntru prajit
  • sare, piper, susan negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida crocanta:

Conopida se rupe in buchetele de 4-5 cm diametru, se fierbe "al dente" in apa sarata. Se scurge bine.

Intr-un castron se amesteca faina, amidon, fulgi de cartofi, boia, se adauga oul si apa minerala, se amesteca bine cu un tel pana se dizolva cocoloasele. In alt castron se amesteca pesmetul cu sare, piper si susan negru.

Se incinge uleiul intr-un tuci. Conopida se tavaleste prin compozitia de faina, apoi se da prin pesmet si se prajesc in uleiul incins pana capata o culoare aramie.

Se servesc calde sau reci. Pofta mare!

TIPS-URI

1

pesmetul e recomadat sa fie facut in casa, nu asa fin ca cel din comert, din paine uscata si biscuiti sarati, pentru a fi cat mai crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu brocoli si conopida