Conejo al horno a la catalana(iepure la cuptor in stil catalan)

de naomy in Mancaruri cu carne, 22 Oct 2011 | 6140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de iepure
  • 40 de gr de  alune de padure prajite
  • un pahar de vin alb
  • ulei de masline (virgin extra)
  • 2 catei de usturoi
  • piper si sare dupa gust
  • o lingurita busuioc uscat
  • 3-4 cartofi mari

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conejo al horno a la catalana(iepure la cuptor in stil catalan):

Se spala carne de iepure si se condimenteaza cu condimentele se mai sus.

Curatam cartofii si ii taiem in patru,pregatim tava de la cuptor in care asezam carnea si cartofii uniform .

Turnam uleiul de masline dupa preferinta si dam la cuptorul incins la 200 grade cam 20 de minute .

Intre timp pregatim in bolul de lemn usturoiul si alunele pe care le pisam bine (sa nu fie ca o pasta).

Dupa parcurgerea celor 20 de minute scoatem tava  de la cuptor,intoarcem pe cealalta parte cartofii si turnam paharul de vin peste carne apoi adaugam compozitia de alune cu usturoi dupa care dam din nou tava la cuptor pana se rumeneste carnea.

Cand s-a rumenit  carnea ,o intoarcem pe cealalta parte si mai lasam cateva minute.

Se serveste calda acompaniata de masline verzi si un pahar bun de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conejo al horno a la catalana(iepure la cuptor in stil catalan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

naomy 1

23.10.2011, 01:50

va multumesc fetelor de comentariu si va mai astept

LUK 1

24.10.2011, 08:21

cred ca afost bun

naomy 1

24.10.2011, 12:56

foarte bun,nu am cuvinte recomand la toata lumea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cartofi la cuptor