Conchiglioni umpluti(e) cu carne

de diaconta in Paste, 22 Mai 2016 | 4660 vizualizari

 

Da, ştiu, o denumire ciudată şi complicată. Aşa scria pe ambalaj, după cum puteţi observa.
De fapt, sunt nişte paste scoici gigant, ideale pentru a fi umplute.
Eu le-am umplut cu sos de carne, iar deasupra am pus un amestec de smântână, caşcaval şi mozzarella.
Dar cum am fiert toate pastele, au fost prea multe aşa că cele ce au rămas le-am combinat cu brânzeturi şi sos béchamel.

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste conchiglioni gigant

Sosul de carne:

  • 500 g carne tocata de porc(puteti folosi ce fel de carne doriţi)
  • 2 buc ceapa uscata
  • Un morcov
  • Puţin ulei
  • Sare,piper,boia de ardei
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 căţei de usturoi
  • Busuioc proaspat

Topping:

  • 3 linguri smântâna
  • 150 g cascaval
  • 200 g mozzarella Piper Nucşoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conchiglioni umpluti(e) cu carne:

Pastele le-am fiert în apa cu sare, aproximativ 10 minute.

Pe pachet scria ca se fierb 18 minute, dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate, pentru ca se vor mai gati la cuptor.

Le-am  scurs de apa si am pus putin ulei pe ele ca sa nu se lipeasca.

Am pregatit sosul.

Am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul, apoi le-am calit cu putin ulei pâna ce ceapa a devenit sticloasa.

Am pus sare, piper, boia, apoi am pus si carnea.

Dupa ce s-a prajit putin si carnea, am pus apa cât sa acopere carnea, si am lasat sa fiarba.

Dupa 15 minute am pus si usturoiul si sucul de rosii.Am mai lasat sa fiarba 15 minute. Am pus busuiocul tocat.

Am umplut pastele cu sosul de carne si le-am asezat într-o tava.

Am  amestecat smântâna cu cascavalul ras si mozzarella, am pus piper, nucsoara si apoi am pus totul deasupra pastelor.

Am pus tava la cuptor la 150 de grade pentru jumatate de ora sau pâna ce  pastele sunt bine facute.

 

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglioni umpluti(e) cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

23.05.2016, 20:59

Super, super faine! Imi plac mult de tot!

Merisor 1

24.05.2016, 07:23

Yummy, ce bunatate!

Panacris 1

08.10.2016, 08:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne in sos de rosii la Multicooker