Anul acesta am avut pe rod mai multe soiuri de struguri timpurii, printre care si PALATINA ( Muscatul de august ) din care am ales sa fac compot.
Strugurii din soiul Palatina sunt mari cu boabele asezate des pe ciorchine. Boabele sunt alungite si cu gust de muscat, se matureaza incepand din prima decada a lunii august.
Este rezistent la ger si seceta si nu este sensibil fata de boli.
Desfacem cu grija boabele de struguri de pe ciorchina, le spalam in mai multe ape si le punem in borcane curate, fara a umple complet borcanele.
In fiecare borcan adaugam 2 linguri rase cu zahar ( eu am folosit zahar brut ) si adaugam apa pana la gatul borcanului.
Capsam borcanele cu capace fierte in prealabil, le asezam cu grija intr-o oala captusita cu ziare sau un prosop si adaugam apa cat sa nu acopere complet borcanele.
Sterilizam borcanele cu compot lasandu-le sa fiarba cca 20 minute.
Lasam sa se raceasca si le depozitam in beci sau camara.