Compot de pere

de Dana_Retetegg in Sirop / Compot, 20 Noi 2012 | 17432 vizualizari

 

E bine sa valorificati orice fel de fructe, mai ales daca sunt de la tara. Chiar si daca faceti cate 2-3 borcane de compot, decat sa le cumparati apoi din magazin, mai bine sa le aveti in camara :)

 

INGREDIENTE

  • pere (nu foarte coapte, adica nu foarte moi),
  • zahar (2 linguri de zahar pt fiecare borcan de 400 g si 4 linguri de zahar pentru fiecare borcan de 800 g),
  • cate o lingurita de zahar vanilat la fiecare borcan,
  • apa,
  • borcane,
  • capace,
  • 1-2 cratite mai mari,
  • prosoape (eventual mai vechi dar curate)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Am spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici).

Le-am asezat in borcanele curate si uscate.  

Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape de capac.  

Am infiletat si am strans bine capacele.  

In cratite mai mari am pus prosoape curate pe fund si margini, apoi am pus borcanele (nu chiar lipite intre ele ci cu putin spatiu).  

Am adaugat apa cat sa acopere borcanele 3/4.  

Am pus la foc mic spre mediu. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca am lasat 25 de minute.  

Am oprit apoi focul si am lasat borcanele in apa inca o ora.  

Le-am scos apoi, le-am sters bine si le-am asezat intr-o patura pana a doua zi. Le-am depozitat in camara (sau daca aveti beci si mai bine).    

Super extra delicios, dulce si aromat. Merita din plin sa-l incercati!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de struguri