Compot de cireșe a la Panacris

de Panacris in Sirop / Compot, 30 Mai 2013 | 4940 vizualizari

 

Un preparat simplu, dar totuși cere răbdare. Mulțumesc Dia, pentru inspirație;)

 

INGREDIENTE

  • cireșe,
  • zahăr tos,
  • cuișoare,
  • scorțișoară scoarță,
  • apă,
  • borcane sterilizate.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cireșe a la Panacris:

Cireșele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe și frunze, apoi se așează în borcane curate și sterilizate <adică spălate cu apă feirbinte și detergent, apoi puse la uscat în cuptor! Eu m-am folosit de Margareta (mașina de spălat vase!)>

In fiecare borcan se pun cîte 5 linguri rase de zahăr tos, 1 cuișor (aici mă refer la mirodenie;) ), 1-2 bucăți de scorțișoară, se completează cu apă rece, se inchid ermetic, cu capace, sterilizate și șterse pe margini cu puțin alcool sanitar sau palinca, pentru dezinfectare;) Apoi se așează într-un vas mare, pe fundul căruia s-a pus un șervet de bucătărie, se adaugă apă,cât să le acopere cca. 3 sferturi, se acoperă cu un alt șervet de bucătparie umed și se dă la foc mic, cca. 50 de minute. Se verifică dacă s-a topit zahărul de pe fundul borcanelor, dacaă nu se mai lasă la fiert. Apoi se oprește focul și se lasă la odihnă până a doua zi. Borcanele se etichetează și se depozitează în pivniță, cămară sau balcon.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cireșe a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lorra 1

30.05.2013, 23:22

Cris, imi plac prospaturile astept sa faci si anul acesta

Panacris 1

31.05.2013, 08:21

Laura

Lorra 1

31.05.2013, 12:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot cu cireşe confiate – Multicooker