Colţunaşi cu gem şi pesmet

de botcrina in Dulciuri, 21 Feb 2012 | 13758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg făină
  • 3 ouă
  • 200 ml apă călduţă
  • puţină sare
  • 500 g gem pentru umplutură
  • pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 100 g zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colţunaşi cu gem şi pesmet:

Pregătim un aluat potrivit din ouă, făină şi apă.

Împărţim aluatul în trei părţi egale, le modelăm în formă de mingiuţe şi punem două de o parte. Pe cea rămasă o întindem rotund până obţinem o foaie subţire. Umplem până la jumătate cu gem, după care partea neumplută o împăturim peste cea umplută.

Apăsăm cu degetele printe porţiunile cu gem pentru a nu se dezlipi şi pentru a scoate aerul. Decupăm coltrunaşii şi-i aranjăm să se usuce pe o faţă de masă.

Procedăm la fel şi cu celălalt aluat rămas.

Când coltunaşii s-au uscat puţin (adică au prins o pojghiţă deasupra), sunt gata pentru a fi puş la fiert.

Într-o oală punem apă la fiert, când dă în clocot adăugăm colţunaşii şi-i fierbem. Când sunt gata îi stoarcem, apoi îi lîsăm să se scurgă bine.

Între timp punem într-o cratiţă uleiul şi pesmetul la prăjit.

La final turnăm pesmetul prăjit amestecat cu zahăr, peste colţunaşi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colţunaşi cu gem şi pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lau 1

21.02.2012, 22:09

bune

MIUTA 1

22.02.2012, 17:29

Foarte buni

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:19

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taște cu magiun