Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 12 Dec 2016 | 10391 vizualizari

 

Coltunasii se pot face cu orice umplutura. Pentru post, am ales varianta cu cartofi.
Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul l-am repetat ca http://www.bucataras.ro/retete/coltunasi-cu-visine-79923.html
  • Umplutura
  • 6 cartofi
  • sare
  • piper
  • o ceapa tocata
  • 4 linguri ulei
  • Sosul l-am luat de aici http://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-ciuperci-in-sos-de-rosii-78707.html varianta fara carne.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post):

  

Cartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie pe margini,; adaugam cartofii zdrobiti, amestecam si lasam 4 minute la foc mic, adaugam sare si piper dupa gust. Oprim flacara si lasam la racit.

Facem aluatul dupa reteta de mai sus  si umplem cu cartofi, fierbem la foc mediu, intr-o oala incapatoare cu apa si putina sare, cam 7 minute .

Separat facem sosul conform retetei de mai sus.

Se servesc atat calzi cat si reci.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Coltunasii nu se lipesc intre ei, daca, dupa ce au fiert,  adaugati 2 linguri de ulei,incalzit separat intr-o tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata a la Russe de post